“Eat” je enostavno razumeti, “gibanje” pa vključuje številne vidike:

slika

Vir slike: Kitajski centri za nadzor bolezni


1

slika

Prva jeOsnovna metabolizem (osnovna poraba), Torej najosnovnejša poraba telesa, vključno z dihanjem, krvnim obtokom, prebavo, izločanjem,Razgradnja beljakovinSintetični itd. Ta del porabi največ deleža “premikanja”;


2

slika

Drugi jeTelesna aktivnostVse vrste dejavnosti vključujejo, kot so hišna opravila, hoja, odhod in navzdol, in različne športne dejavnosti.


3

slika

Tretji jeToplotni učinek hrane, Se nanaša na povečanje porabe energije zaradi prehranjevanja.Nutricionisti navajajo dodatno porabo energije, ki jo povzroča hranjenje kot toplotni učinki hrane.Ta del porabi najmanjši delež “premikanja”.

Razumevanje teže ravnotežja med ravnotežjem, razumevanje ravnovesja dinamike je preprosto.



Jesti = osnovna metabolizem+telesna aktivnost+toplotni učinek hrane


Če jeste> Osnovni presnovi+telesna aktivnost+toplotni učinek hrane, bo telo počasi nabiralo neuspešno energijo, da bo shranjevanje “Prehranjevanje , Če boste lahko jedli, vam bo v veliko pomoč.


Količina hrane, ki jo človek poje na dan, se izračuna na podlagi količine potreb po energiji in količina energijskih potrebStarost, spol, višina, teža, raven telesne aktivnostiČakanje na številne dejavnike.Poleg tega bo povpraševanje po hujšanju, vzdrževanju ali pridobivanju teže vplivalo tudi na povpraševanje po energiji.”Eat” je energija, ki jo vsak dan zagotavljajo vse vrste živil.


Kitajska kultura hrane je ogromna in globoka, umetnost kuhanja pa je še bolj vznemirljiva.Kako se obdržati v hrani in ne ostati debelo?Če ne morete jesti zneska in ohraniti svoje zdravje, je pomembnoPrehrana mora biti zadržana in racionalna.Tu je nekaj nasvetov, s katerimi lahko vsem bolje jedo.


slika

Vir slike: Kitajski centri za nadzor bolezni





Med obroki počasi žvečite, upočasnite jesti in se izogibajte nezavedno jesti.


Ne glede na to, ali jeste doma ali zunaj, je najbolje, da ga razdelite, tako da je lažje obvladati svojo hrano.


Za vsak obrok pojejte nekaj ustnic, ne jejte ga popolnoma, kaj šele jesti.


Zmanjšajte vnos živil z visoko energijo, kot so oljne torte, fritterji, ocvrti piščanec, krompirček itd., Naučite se videti prehransko mizo na etiketah hrane in izbrati visoko energijsko, visoko -maščobno hrano.


By ksyida