Prvotni naslov: Ameriška vlada začne zdravstveni načrt, da javnosti pomaga odzvati na vreme na visoki temperaturi
Tiskovna agencija Xinhua, Washington, 22. aprila. Vladne agencije, kot sta ameriški center za nadzor in preprečevanje bolezni izpostavljena visokotemperaturnim okoljem.
Po poročanju novic, ki so ga ameriški centri za nadzor in preprečevanje bolezni izdali 22., je agencija sodelovala z Nacionalno upravo za oceani in atmosfero ter Nacionalno meteorološko upravo, da bi začela to novo pobudo.Ta pobuda v glavnem uporablja tri ukrepe za pomoč javnosti, da aktivno sprejema ukrepe za zaščito in obvladovanje visoke temperature, to je, da ohladite, ohranjajo vodo in razumejo simptome.
Najprej so ameriški centri za nadzor in preprečevanje bolezni ter Nacionalna uprava za oceano in atmosfero sodelovala pri razvoju “orodja za napovedovanje toplotnega tveganja”. referenca za občinstvo.Orodje uporablja 5 stopenj za navajanje različnih toplotnih tveganj na določenih območjih, lokalna in pristojnost pa lahko oblikuje odzivne ukrepe v skladu s predvideno raven.
Drugič, ameriški center za nadzor in preprečevanje bolezni je razvil tudi “instrument za termično tveganje”, ki je orodje, ustvarjeno za navadne ljudi. svoje mesto.
Poleg tega so ameriški centri za nadzor in preprečevanje bolezni pred kratkim oblikovali klinične vodnike, ki zdravnikom pomagajo bolje zagotoviti varnost tveganj, ko temperatura narašča.
Mandy Cohen, direktorica ameriškega centra za nadzor bolezni, je dejala, da visoka temperatura lahko vpliva na fizično zdravje, vendar je mogoče preprečiti bolezni, povezane z visoko temperaturo in smrti.”Objavil ta nova orodja in smernice o visoki temperaturi in zdravju, da bi javnosti pomagali sprejeti preproste ukrepe za zagotovitev varnosti v visokem temperaturnem vremenu.”
Vremenski incidenti z visokimi temperaturami postajajo vedno pogostejši.Po statističnih podatkih je leta 2023 več kot dve tretjini Američanov prejelo alarm za vročinski val.Glede na nedavno poročilo, ki so ga ameriški centri za nadzor in preprečevanje bolezni objavili leta 2023 Za visoko temperaturno povezane bolezni bodo ostale visoke in to je bistveno raztegnjeno.Za tiste, ki imajo osnovne bolezni, je veliko temperaturno vreme še posebej nevarno.
Vir: Xinhuanet
Poročilo/povratne informacije

By ksyida