Znanstveni antikancer, zdrav skupaj.S koncem 30 nacionalnih tednov za preprečevanje tumorjev je serija dejavnosti oddajanja v živo, ki jih je skupno načrtoval priljubljeni odjemalec novic “Popular Medical Museum” in Shandong First Medical University, prav tako končal uspešen konec.V tem tednu je 17 strokovnjakov iz 6 pridruženih bolnišnic iz prve medicinske univerze Shandong pripeljalo javnost za pet zaporednih dni medicinske znanosti s predvajanjem v živo.
Predvajanje v enem obdobju je do 100.000+, skupaj s skoraj milijon predvajanja.”Strokovnjaki pojasnjujejo znanje o preprečevanju in nadzoru tumorja v neznanem jeziku, tako da bom bolj znanstveno razumel tumor. V prihodnosti bom jedel zdravo prehrano, normalno delal in pustil, da se tumor” ne drži stran od mene. “Občinstvo razloži.

00:44
Skrivnosti “natančne radioterapije”, uporabe pljučnega raka, usmerjenega in imunoterapije ter ciljno terapijo raka dojke, so pojasnili strokovnjaki v oddaji v živo.Hkrati so strokovnjaki pozorni tudi na psihološko konstrukcijo tumorskih bolnikov in družinskih članov, pa tudi na zdravljenje pljučnih nodul. javnost.
Ko se je oddaja v živo začela, je bila deležna toplo pozornosti iz vseh slojev življenja.Občinstvo ga je hkrati ogledalo na Volkswagen News Chaents, Volkswagen Medical Points in Shanyi velikih video številk.”Ali imate jetrno cisto, ki pomeni, da imam maligni tumor?”
Peta peta zaporedja znanost znanja ne omogoča le koncepta “pravilno razumevanje tumorjev in znanstveno preprečevanje tumorjev”, ampak tudi pojasnjuje temo “celovite politike, znanstvenega protikakala” nacionalnega tedna preprečevanja in zdravljenja tumorjev letos.”Po ogledu oddaje v živo sem vedel, da so se vnos rdečega mesa in predelave mesnega mesa povečale z visoko maščo in visoko beljakovinsko prehrano tesno povezane z rakom debelega črevesa in danke. V prihodnosti bom jedel manj slanine in šunke, da bi ohranil zdrav življenjski slog. “G. Zhao Express.Če pogledamo nazaj na teh 5 dni zdravstvene znanosti, so takšni “zdravstveni nasveti” neskončni.
15. april (ponedeljek) 14:30
Posebna deželna bolnišnica Shandong First Medical University (pokrajinska bolnišnica Shandong)
“Družinski člani bi morali imeti” tovariši -v -arms miselnost “, spoznavanje znanja o tumorju ob strani in aktivno sodelujejo v razpravah o zdravljenju.” Družinska oskrba za zdravljenje pacientov in delila praktične spretnosti pozitivne psihološke gradbene bistva
“Družinska dedovanje je eden izmed pomembnih dejavnikov tveganja, da mladi trpijo zaradi raka debelega črevesa in danke.”
“Pljučni rak je tesno povezan z dejavniki, kot so genetsko, tobak in notranje onesnaževanje, zlasti tobak, kar je neposreden dejavnik, ki povzroča razširjenost pljučnega raka.” Dragoceno znanje za zdravljenje pljučnega raka.
16. april (torek) 14:30
Shandong First Medical University Druga povezana bolnišnična posebnost
“Kako izbrati najprimernejšo zdravljenje za bolnike s tumorji? Začetek” vodnika “ne zagotavlja le osnove zdravljenja za zdravnike, ampak tudi bolnikom in njihovim družinam omogoča, da v procesu zdravljenja tumorja bolj globoko sodelujejo, kar je znatno izboljšalo to Dostopnost zdravljenja.
Zhang Guoqing, direktor oddelka za onkologijo, je poudaril, da je “multi -disciplinarna ocena prvi korak za benigno in maligno presojo pljučnih vozlišč. načrti.
“Radioterapija je učinkovita metoda zdravljenja tumorja, lahko pa prinese tudi nekatere neželene učinke, kot je pospeševanje zatiranja kostnega mozga celotnega telesa, kar vodi do poškodb požiralnika.” radioterapije in opomnili, da morajo bolniki z opomnikom in njihove družine med zdravljenjem biti pozorni na telesne razmere in pravočasno komunicirati z zdravniki.
17. april (sreda) 14:30
Posebnost prve pridružene bolnišnice prve medicinske univerze Shandong (bolnišnica Qianfoshan v provinci Shandong)
Preverite pljučne nodule z več kot 3 tedni.Ye Xin, direktor tumorskega centra za pljučni rak, je za pacienta podrobno opisal veliko pojavnost nodul za pljučno steklo in vsem pomagal razumeti to vprašanje bolj znanstveno.
“S standardizirano uporabo standardnih načrtov zdravljenja smo uspešno povečali 5-letno stopnjo preživetja tumorjev s prvotnih 30%na 50%-60%.” in podrobno modele zdravljenja.
Pri ciljni terapiji ima ključno vlogo genetsko testiranje.Kot da bi vadili par “požarnih oči” za zdravljenje tumorja, da bi nam natančneje določili cilje zdravljenja.
18. april (četrtek) 10:00
Posebno zasedanje prve medicinske univerze Shandong, povezane s centralno bolnišnico (Jinan Central Hospital)
Okužba s helicobacter pylori, okoljski dejavniki, genetski dejavniki in okužbe z virusi EB so visoko “budilke” želodčnega raka.Med njimi je okužba Helicobacter pylori povečala tveganje za raka želodca za 4 do 6 -krat.Sun Meili, direktor oddelka za onkologijo, je na kraju samem pojasnil “stvari” raka želodca.
Glede na statistiko mora med zdravljenjem od 70%do 80%bolnikov s tumorjem uporabljati pomembno orožje radioterapije.Vendar se mnogi bolniki bojijo radioterapije.V zvezi s tem je Wang Yanming, poseben strokovnjak na oddelku za onkologijo Pomočnik pri zdravljenju tumorja.
Čeprav je radioterapija učinkovita, njegovih stranskih učinkov ni mogoče prezreti.Na srečo nam razvoj sodobne medicine zagotavlja različna zdravila za zmanjšanje teh stranskih učinkov.Zhang Jian, namestnik glavnega zdravnika oddelka za onkologijo, je delil dragoceno izkušnjo, kako zdravila pomagajo bolnikom s težavami radioterapije, in podrobno razložil uporabo natančne ciljne terapije pri raku dojke, kar je prineslo novo upanje za paciente.
18. april (četrtek) 14:30
Posebnost
Kako izbrati pregled slike in biopsijo prebijanja, ki potrjujejo, da imajo maligni tumorji svoje “zlate standarde”, kakšni so načini za preprečevanje raka?Yuji, direktor petih vedskih območjih interne medicine, je občinstvo naučil, kako najti “odgovor proti raku” v življenju.
Grobi vnos hrane, večkratno vnetje želodčne sluznice in popravilo travm itd. Zakaj povečati možnost raka želodca, in Lu Shoutang, namestnik direktorja za operacijo prebavil, prinaša majhen trik za preprečevanje in zdravljenje raka želodca in zdravljenje.
Kakšna je razvojna zgodovina radioterapije in kaj je “natančna radioterapija”?Zhang Zhen, direktor oddelka za radioterapijo, je analiziral postopek radioterapije in celovito razlagal “ciljno” pot radioterapije za občinstvo.
19. aprila (petek) 14:30
Posebna zasedanja Shandong First Medical University Cancer Hospital (Shandong Cancer Hospital)
Radioterapija je pomembno sredstvo za zdravljenje tumorja, njegovi glavni načini pa vključujejo radioterapijo, proharično radioterapijo in pomožno radioterapijo.Wang Linlin, direktor tretjega domačega območja v radioterapiji prsnega koša, je te metode podrobno predstavil v oddaji v živo in posebej poudaril: “Za zgodnje bolnike na splošno dajemo radioterapijo radioterapije. To zdravljenje lahko doseže enak učinek kot operacija. Za tiste neprimerne operacije, operacija ali bolniki, ki se odločajo za nekirurško zdravljenje, zagotavljajo novo upanje “” “” “” “
Wang Haiyong, direktor interne medicine, je zaskrbljen zaradi povezanosti dejavnikov, kot sta pljučni rak in starost.Omenil je: “Približno dve tretjini bolnikov z diagnozo pljučnega raka je starih 65 let in več. Zgodnji pregled je še posebej pomemben za ljudi z velikim tveganjem za pljučni rak, ki pomagajo doseči zgodnjo diagnozo in zgodnje zdravljenje ter izboljšati učinek zdravljenja in preživetje oceniti.”
(Načrt Li Li Volkswagen Daily · Poročevalec stranke Volkswagen News Huang Xin Ren Yinging)
Poročilo/povratne informacije

By ksyida