Na novem potovanju gradnje socialistične države modernizacije na celoten način je prihodnost poklicnega izobraževanja široka in obetavna.Decembra 2022 sta Kitajska zadeva in Državni svet izdala “mnenja o poglabljanju reforme gradnje sodobnega poklicnega izobraževalnega sistema” in si prizadevala za reševanje izjemnih nasprotij in problemov pri reformi in razvoju poklicnega izobraževanja.Kakšno raziskovanje in prakso se je že več kot eno leto reforme izvajalo na različnih krajih in različnih univerzah ter kako napreduje gradnja sodobnega poklicnega izobraževalnega sistema?Intervjuvani novinar.

  Raziščite gradnjo sodobnega poklicnega izobraževalnega sistema v deželni regiji

  Kako lahko slabe izdelke samodejno ločimo in ponovno uporabimo med proizvodnim postopkom pralnih strojev?Soočen s tehničnimi težavami, ki so se mučile proizvajalca pralnih strojev, Li Haotian, študent oblikovanja in izdelave šole za strojništvo, poklicne šole za lahke industrije in tehnologije Tianjin Light Indust Tretja industrija in izobraževanje v izobraževalnem parku Tianjin Haihe.

  ”Zanaša se na industrijski park, dejanske potrebe podjetja se uporabljajo kot tema konkurence, kolegija Veriga verig. “Odbor za upravljanje izobraževalnega parka Haihe Wei Nan, namestnik direktorja Ministrstva za izobraževanje in reformo, je dejal.

  Gradnja izobraževalnega parka Haihe je mikrokozmos konstrukcijske reforme dobavne strani Tianjina.V zadnjih letih je Tianjin aktivno raziskal, da bi še dodatno vključil poklicno izobraževanje v celotno situacijo gospodarskega in družbenega razvoja.

  Nedolgo nazaj so bili razglašeni “predpisi o vključevanju poklicnega izobraževanja in izobraževanja poklicnega izobraževanja v Tianjinu”, ki so prvi lokalni predpisi o vključevanju poklicnega izobraževanja v vključevanje poklicnega izobraževanja.Predpisi pojasnjujejo, da bi morala občinska ljudska vlada okrepiti vodstvo integracije poklicnega izobraževanja in izobraževanja, izboljšati in izboljšati mehanizem usklajevanja dela ter preučevati in reševati glavna vprašanja pri vključevanju poklicnega izobraževanja in izobraževanja.

  ”Predpisi zagotavljajo natančne smernice za vključevanje proizvodnje in izobraževanja poklicnega izobraževanja, ki pomaga doseči sinhrono načrtovanje poklicnega izobraževanja in ekonomije, sinhronizacijo izvajanja z industrijsko gradnjo in nadgradnjo z razvojem tehnologije.” Šola za izobraževanje, Univerza Tianjin razlaga.

  Dandanes se vedno več ljudi zaveda, da poklicnega izobraževanja ne moremo preprosto razumeti kot izobraževanje, ki ga vodijo poklicne šole, ampak sistematični projekt.

  Raziskovanje konstrukcije sodobnega poklicnega izobraževalnega sistema v deželni regiji, preboj reforme na točki vodi visokokakovostno razvoj površine, je pomembna naloga za poglabljanje reforme konstrukcije sodobnega poklicnega izobraževalnega sistema.Po poročilih je Ministrstvo za izobraževanje trenutno ustanovilo nov model gradnje sodobnega poklicnega izobraževalnega sistema z 8 provincami.

  ”Osredotočenost na nacionalne strategije, igranje vloge splošnega načrtovanja in poudarjanje lokalnih značilnosti, provincialne in ministrske značilnosti so se nenehno spodbujale. Na primer, provinca Heilongjiang daje v celoti igro podporne vloge poklicnega izobraževanja pri razvoju sodobnega kmetijstva, gradnji moderne podeželska območja, ki gojijo sodobne kmetje, in pokrajina Hunan; Postopoma razširite obseg pilota pokrajinskega območja.

  Podjetja neposredno sodelujejo pri razvoju izobraževanja in učnih virov

  Vstop v bazo tehničnih usposabljanja železniške železnice Changzhou Višje poklicno in tehnično šolo je dolgoročno vozilo podzemne železnice izpopolnjeno.Tu lahko študentje izvedejo različne usposabljanje in popravilo in popravilo električnih vozil, lokov, vrat in krmilnih regalov.

  ”Kot poklicna šola neposredno v okviru China Citic Group Co., Ltd., je usposabljanje na visoki ravni profesionalne proizvodnje in izobraževalne integracije, ki so jo skupaj zgradili šole in podjetja, študentom omogočila pridobivanje bogatih virov za usposabljanje, ki ugotavlja trdne veščine. “Changzhou Railway višji profesionalni du Fen, minister za učno upravljanje oddelka za tehnično šolo.

  Kako resnično voditi poklicno izobraževanje, spremeniti integracijo proizvodnje in izobraževanja brez globokega ter hladno situacijo v šoli -v sodelovanju in šole?Močno spodbujajo gradnjo mestnega konzorcija za proizvodnjo in izobraževanje ter skupnosti za integracijo industrije in izobraževanja ter gradijo podjetje, ki bo neposredno sodelovalo na razvojni platformi izobraževanja in učnih virov, ki je postala pomen teme.

  Julija lani je bila v Changzhouu v Jiangsuju ustanovljena Nacionalna skupnost za proizvodnjo in izobraževanje železniških tranzitov.Po poročilih skupnost vodi CRRC Group, povezane univerze z visoko stopnjo in poklicne šole.

  Skupnost posveča več pozornosti prevladi voditeljev v industriji, da bi razumeli vključevanje proizvodnje in izobraževanja.”Pustiti podjetjem sodelovati v celotnem procesu usposabljanja talentov na poklicnih šolah, tako da lahko poklicno izobraževanje resnično sledi potrebam industrije za vodenje šol in služi gradnji sodobnega industrijskega sistema.” in tehnična fakulteta.

  V zadnjih letih je mestna konzorcija za proizvodnjo in izobraževanje in industrijska proizvodna in izobraževalna skupnost nenehno inovirala mehanizem delovanja in postala nov prevoznik za razvoj regionalnega gospodarskega razvoja.Razume se, da je v preteklem letu z gradnjo nacionalnega konzorcija za proizvodnjo in izobraževanje na ravni na ravni in skupnost skupnosti in skupnosti za integracijo industrije in izobraževanja, skoraj 12.000 učiteljev je vstopilo Šola za predavanja.

  Poleg tega je Ministrstvo za izobraževanje izvedlo tudi raziskavo o občinskem konzorciju za proizvodnjo in izobraževanje ter skupnosti za integracijo industrije in izobraževanja, ki je oblikovalo “raziskovalni seznam učne reforme na poklicnih šolah”, ki vključuje 30 panog in ugotovi 252 tesnih delovnih pogojev.Ustrezna oseba, ki je zadolžena za ministrstvo za izobraževanje, je navedla: “V skladu z načeli povpraševanja, usmeritve v storitve in natančnim priklopom bo celoten okvir za optimizacijo in prilagajanje profesionalnih šol in univerz optimiziran in prilagojen.”

  Izboljšajte ključno sposobnost poklicnih šol

  ”Na predvečer izpita v srednji šoli sem se za več odločitev odpravil v obe šoli, da bi izvedel pilotski pilotski trening pilotski pilotski pilotski trening pilotski trening pilotski trening. Končno sem izbral turistično poklicno šolo Hangzhou v Zhejiangu. “Leta 2022 je Hina zaključila fazo študije sekundarne poklicne faze., Uspešno opravljala izpitni izpit, je vstopila v dodiplomski študij Lishui College of Zhejiang.

  Henin izkušnje so manifestacija poklicnega izobraževanja.Pred nekaj dnevi je provinca Zhejiang izdala “mnenja o izvajanju o pospeševanju gradnje sodobnega poklicnega izobraževalnega sistema”, spodbujala visokošolske univerze k zaposlovanju in zaposlovanju inovativnih študentov s srednješolskih poklicnih šol in odklopila kanale za poklicno izobrazbo za poklicno izobraževanje za poklicno izobraževanje študenti.

  Da bi poglobili reformo konstrukcije sodobnega poklicnega izobraževalnega sistema, je v končni analizi treba služiti celovitemu razvoju osebe, tako da lahko študenti, ki imajo različne obdaritve in potrebe, izbirajo in raznolike talente večkrat.Na podlagi tega je še posebej pomembno izboljšati sposobnost poklicnih šol, da izboljšajo samozavest poklicnega izobraževanja.

  Po poročilih je bilo v sedanjih 6 naprednih proizvodnih industrijah, vključno z novo generacijo informacijske tehnologije, 84 profesionalnih reformnih učnih načrtov vztrajno promoviralo; Učitelji in ravnatelji so bili izbrani. Šole se še naprej širijo …

By ksyida