Kot glavni kanal za izobraževanje ljudi ima šola vodilno vlogo v združenju šole.Kako izboljšati raven skupnega izobraževalnega in družinskega izobraževanja, je pomembna naloga in izziv, s katerim se soočajo osnovne in srednje šole.Šolske izobraževalne smernice morajo upoštevati splošne zakone, pa tudi za raziskovanje njegovih posebnih zakonov.Le na podlagi spoštovanja pravil družinskega izobraževanja lahko resnično igramo vodilno in vodilno vlogo šole in zagotavljamo znanstvenost in učinkovitost smernic družinskega izobraževanja.

Bodite pozorni na doslednost koncepta šole in družinskega izobraževanja

Kot glavno stališče izobraževanja bo šola v procesu gradnje družinskega mehanizma družbenega družbenega sodelovanja in spodbujanju oblikovanja dobrega izobraževalnega ekosistema nedvomno imela nenadomestljivo vlogo in prednost.V “Mnenju trinajstih oddelkov in drugih oddelkov ter drugih oddelkov o izboljšanju šolskih mehanizmov izobraževanja o socialnem družbenem sodelovanju” se predlaga tudi, da bi morale šole sprejemati dobre storitve za družinsko izobraževanje kot pomembne odgovornosti, jih vključiti v šolske načrte in dajati šolske načrte in dati šolske načrte Popolna igra prednosti šolskih strokovnih napotkov.Šola mora najprej v celoti pozoren na storitveno delo v šoli in družinsko izobraževanje in si prizadevati za dosego dogovora s študentskimi družinami. drug drugega.

Prva je pravočasno posredovati povezane izobraževalne politike staršem.Šola mora starše povedati o izobraževalni politiki države in glavnih ustreznih politikah in ukrepih ter poiskati posebno pot metode v kombinaciji z značilnostmi družinskega izobraževanja.Šole lahko na primer povedo staršem in politikam staršem in politikam, kot so starševske konference, starševske šole in drugi kanali, da bi staršem pomagale razjasniti svoje odgovornosti v družinskem izobraževanju in vzpostaviti znanstveni pogled na izobraževanje ljudi.V zadnjih letih se je država, ki se je osredotočila na temeljne vrednote socializma, delovne vzgoje in izobraževanja o duševnem zdravju družinsko izobraževanje.

Drugo je, da staršem omogočimo, da v celoti razumejo izobraževalni koncept šole.Vsaka šola ima svojo šolo, ki vodi filozofijo, in postopoma bo oblikovala edinstven pristop s svojimi lastnostmi v praksi.Nekatere šole so na primer postavile svoje šolske ideje kot “izobraževanje o sreči”, vendar starši morda ne razumejo konotacije “sreče izobraževanja” in celo drugačne od šolske filozofije.Zato morajo starši resnično razumeti filozofijo šole in izvirno namero, poenotiti ideje obeh strani do skupnega cilja promocije zdrave in celovite rasti otrok, da bi dosegli domove in šole.

Tretji je pomagati staršem pri vzpostavljanju znanstvenega pogleda na izobraževanje ljudi.Razlike so v družinskih razmerah vsakega študenta in izobraževalnih perspektiv staršev. Otrokova fizična in duševna rast, zakon otrokove fizične in duševne rasti, spoštuje otrokovo neodvisno osebnost, discipliniranje otrok in biti strog in strog.V procesu vodenja družinskega izobraževanja moramo poleg poučevanja specifičnih metod in veščin staršev biti pozoren tudi na to, da s pravilnim spoznanjem prenesemo koncept izobraževalnih izobraževalnih konceptov. -Mom učinek izobraževanja ljudi.

Bodite pozorni na izboljšanje izobraževanja staršev

Družinsko izobraževanje ima svoje edinstvene zakone in funkcije.V postopku izvajanja storitev vodenja družinskega izobraževanja moramo na eni strani razumeti in spoštovati zakone družinskega izobraževanja, po drugi strani pa moramo izboljšati izobraževanje staršev kot pomemben cilj in vsebino.Izobraževalna usposobljenost staršev se kaže predvsem pri gradnji družinskega okolja, vključevanju družinskih izobraževalnih virov, dedovanju odličnega družinskega sloga in razvoju dobrih navad otrok.

Družinsko izobraževalno okolje vključuje primerno okolje za fizično vesolje in harmonično medosebno razmerje.Številni starši se ne zavedajo pomena družinskih odnosov, zlasti moža in žene in družinskega vzdušja do rasti otrok. Izboljšanje družinskih odnosov in odnosov med staršem in otrokom.Sposobnost vključevanja virov družinskega izobraževanja je tudi pomembna manifestacija kompetenc staršev, vključno z razvojem in uporabo družinskih človeških virov, otroških učnih virov in socialnimi izobraževalnimi viri.Odličen družinski slog je tudi najpomembnejši izobraževalni vir.Da bi starše usmerili, naj ne bodo pozorni na učenje svojih otrok, ampak tudi več pozornosti na razvoj dobrih navad otrok, vključno z učnimi navadami in življenjskimi navadami.

Navodila za družinsko izobraževanje, ki se izvajajo v zvezi z izobraževanjem staršev, so značilnosti učenja odraslih, ki se osredotočajo na težave, ki se osredotočajo na problem, ne z znanjem, za spodbujanje samorefleksije staršev, samoraba, namesto da bi zapustili raven pridiganja in indoktrinacije s stopnje stopnje stopnje Starševska spoznanja in potrebePozorni je treba na univerzalnost in posebne odnose ter oblikovati bolj usmerjene tečaje vodenja družinskega izobraževanja.Še posebej pomembno je, da moramo biti dobri pri igranju vloge staršev, mobiliziranju virov staršev in okrepiti medsebojno komunikacijo in učenje med starši.

Bodite pozorni na vzpostavitev različnih mehanizmov za stik domov v šoli

Zakon o promociji družinske vzgoje določa, da lahko primarne in srednje šole in vrtci sprejmejo ustanovitev matičnih šol in drugih metod za redno organiziranje javnih storitev za družinsko izobraževanje in praktične dejavnosti za mladoletnike v različnih obdobjih.Zato bi morala šola uskladiti vse vrste virov in voditi matično šolo v skladu z zahtevami standardizirane gradnje, da bi dosegla kotacijo logotipov, sistemov upravljanja, učiteljev, fiksnih krajev, učnih načrtov, knjig s smernicami, dejavnosti, ki jih je treba izvajati , imejte rezultate poučevanjaPravzaprav samo starševske šole na ravni šole izvajajo navodila za družinsko izobraževanje Primerno za predavanja.

Priporočljivo je optimizirati nastavitev in funkcije starševskih šol. Navodila v ocenah ali razredih.Hkrati moramo biti v skupinskem izobraževanju pozorni na zbiranje in povratne informacije o mnenju staršev. Komunikacijski način doma in šole bi po vodenju vodenja morala pravočasno razumeti tudi občutke in mnenja staršev, da bi zagotovili praktičnost in učinkovitost vodilnih storitev.

Učitelji bodo nedvomno igrali vlogo glavne sile v službi za družinsko izobraževanje v šoli. Navodila staršev.Po drugi strani moramo dobro izkoristiti različne domače mehanizme in kanale v šoli, vključno z matičnimi združenji, družinskimi obiski, dnevi staršev, starševskih nabiralnikov, starševskimi odbori itd. , in nenehno izboljševati svoje sposobnosti in pismenost v družinskem izobraževanju.

(Avtor Hongming Ministrstvo za Kitajski raziskovalni center za mladinski raziskovalni center, Yang Xin je prvi učitelj v osnovni šoli v Pekinškem gospodarskem in tehnološkem razvoju območja)

“Kitajske izobraževalne novice”, 21. aprila 2024, 4. izdaja 4

By ksyida