Vsak poročevalec Yang Jian in urednik Peng Shuiping    

(1) Pomembne novice na trgu

1. Trije glavni indeksi ameriških zalog so se dvignili in upadli, Dow se je povečal za 0,08%, indeks S&P 500 se je povečal za 0,13%, indeks NA pa za 0,1%.Zaloge velike tehnologije so se med seboj dvignile, Tesla je padla za več kot 3%, NVIDIA in Microsoft je padla za več kot 1%, Intel je rahlo padel;Med njimi je Amazon postavil rekordno visoko na trgu.Kitajske zaloge so padle, indeks Nasdaq China Golden Dragon pa je padel za 2,12%.Xiaopeng Automobile in Bilibili padla za več kot 6%, netaeza je padla za več kot 4%, idealni avtomobili, Futu Holdings, Vipshop, Weilai padli za več kot 3%, Alibaba, Baidu in Iqiyi pa so padli za več kot 2%.

2. Mednarodne cene nafte so rahlo padle, pogodba pa je junija padla za 0,14%na 78,37 USD/sod.Julijska pogodba je padla za 0,35%na 83,04 USD/sod.Glavni evropski indeksi delnic so se povečali, nemški indeks DAX30 se je povečal za 1,43%, indeks British FTSE 100 se je povečal za 1,2%, francoski indeks CAC40 se je povečal za 0,99%, indeks evropskega zaloga 50 se je povečal za 1,14%.

(2) Makro novice

Podatki centralne banke so 7. maja pokazali, da je bila zlata rezerva na Kitajskem konec aprila 72,8 milijona unč, ob koncu marca pa je bilo 72,74 milijona unč, kar je povečalo zlato rezervo za 18. zaporedni mesec.Po najnovejših podatkih državne uprave za devizo je konec aprila obseg deviznih rezerv v moji državi znašal 320,8 milijarde ameriških dolarjev.

(3) Institucionalni pogled

Ma Cheng, predsednik Juze Investment: Po počitnicah so tudi delnice dobre.Smo trdni in optimistični glede naslednjega trenda.Najprej obstajajo štiri glavne logike. Vrednost naložbe je vidna.Drugo je, da naj bi Fed septembra letos znižal obrestne mere, da bo koristilo globalnim premoženjem.Tretjič, s postopno fermentacijo vrste spodbudnih gospodarskih politik je številčna vrednost PMI dva meseca v razširitvenem območju, kar kaže, da se gospodarsko okrevanje konsolidira in okrepi, podatki PPI in CPI v drugi polovici leta se bo hitro dvignil.Četrti je upravljanje upravljanja in uvedba devetih člankov nove države, kar močno poveča zaupanje vlagateljev.Na naslednjem trgu smo v glavnem optimistični glede treh smeri: umetne inteligence, ciklične sorte in kategorije potrošnikov v drugi polovici leta.

Omrežje za uvrstitev zasebnega kapitala: V torek je ljubezen -Share Love vstopila v diferenciacijo in igra je začela igrati dolgo in kratko, vendar večstorska igra ni bila goreča, zato tržni šok ni bil očiten.Poleg tega je z vidika obsega transakcije, čeprav se je znesek v torek zmanjšal od prejšnjega dne, še vedno blizu trilijona.Hkrati trg še vedno deluje nad 3100 točkami in ni očitne šibkosti. nihanj.S temeljnega vidika je bilo veliko dejavnikov, ki so v zadnjem času naklonjeni trgu A -Share. Gospodarstvo.Glede na posebne strategije verjamemo, da je trg zdaj v fazi naraščajoče verjetnosti kot verjetnost upada.

Pan Xinyi, raziskovalni direktor oddelka za naložbene delnice Yuanrong: v okviru amortizacije jena in osnovne desenzibilizacije denarne politike Feda na svetovnem trgu veliko število tujih kapitalskih pretokov v Hong Kong zalog za re -uravnoteženost Globalna dodelitev sredstev.Obenem je vodstvo sestanka upravnega dela navajalo, da je bolj nagnjeno k spodbujanju gospodarstva, domača denarna politika pa naj bi v zvezni rezervi vstopila v ohlapno stanje.V skladu z bolj aktivnimi pričakovanji denarne politike in financ centralne banke naj bi se trg nihal, stopnja koristi kemične industrije, strojev in opreme ter drugih cikličnih smeri pa se pričakuje bolj.

(4) industrijske nageljčke

1. China Electronic časopis v zadnjih letih, ki ga vodijo več dejavnikov, kot so nacionalne politike, tehnološke inovacije, povpraševanje po trgu in vbrizgavanje kapitala, je zadolžen za medije za industrijsko in informacijsko tehnologijo. Izkoristite lestvicoLetos je bil “komercialni prostor” prvič zapisan v vladno delovno poročilo.Trenutno je veliko satelitskih inteligentnih proizvodnih linij intenzivne za začetek proizvodnje.Kot kažejo podatki,V prihodnosti bo 100.000 satelitov nameščenih skoraj pristane, od tega 30.000 do 40.000 iz Kitajske. .Konceptne zaloge vključujejo kitajske sateliti, Šanghajske Šanghajske delavce, Huali Chuangong itd.

2. Poroča se, da je britanski ustanovitelj pametnega voznika Wayve na uradni spletni strani razkril novice, da je v zadnjem krogu financiranja zbrala 1,05 milijarde dolarjev, ki so jih vodili SoftBank Group ter Britanske in Microsoft in druga podjetja.1,05 milijarde ameriških dolarjev je tudi največje financiranje na področju vožnje v zadnjih letih.Z napredkom Wayveovega modela umetne inteligence Wayve’s Slika -brezplačna rešitev omogoča OEM, da učinkovito nadgradi programsko opremo vozil na višjo avtomatizacijo vožnje na višji ravni in s tem doseže način vožnje brez nadzora.Trenutna avtonomna vožnja je blizu L3, avtonomna vožnja pa je na predvečer večjih sprememb.Zlasti ga poganjajo veliki modeli računalniške moči, pričakuje se, da bo pospešil pristanek avtonomne vožnje na L3 in več.Leta 2022 je stopnja penetracije vozil L2-L3 na Kitajskem dosegla 31,5%, do leta 2035 pa naj bi se povečala na 85,7%.Konceptne zaloge vključujejo ALT, Guangzhi tehnologijo, Kitajske avtomobilske raziskave itd.

By ksyida