□ Bao Nan (Hunan Women’s College)
Pred kratkim so izdelki “Tobacco Oolong (Ebony Incles)”, ki sta jih skupaj začela Lele Tea in Shi Ling Publishing House, povzročili široko polemiko zaradi domnevne kršitve pravic portreta gospoda Lu Xuna.V propagandi Lele Tea ni uporabila samo imena in delovne vsebine gospoda Lu Xuna, ampak tudi kreativno “ustvarila” podobo čajne skodelice Lu Xun in jo uporabila kot jedro prodajne točke izdelka. .Vendar pa so temu vedenju družinski člani Lu Xun in kulturna fundacija Lu Xun močno nasprotovali in strokovnim odvetnikom naročili, naj izdajo odvetnikova pisma.
Za vedenje Lele Tea moramo poudariti, da bi se moralo komercialno trženje držati spodnjega spoštovanja in kulture.Kot velikan sodobne kitajske literature so ime, portret in druge osebnostne pravice g. Lu Xuna zaščitene v skladu z zakonom, kakršne koli poslovne dejavnosti pa ne bi smele kršiti njenih legitimnih pravic in interesov.Nepooblaščena uporaba portretov in imen gospoda Lu Xuna Lele Tea za komercialno trženje brez dovoljenja ni samo nespoštovanje gospoda Lu Xuna in njegovih sorodnikov, temveč tudi kršila ustrezne zakone in predpise.
Bistvo komercialnega trženja je v inovacijah in ustvarjalnosti, vendar je meja inovacij in ustvarjalnosti spoštovati druge.Čeprav ustvarjalni marketing Lele Tea poskuša pritegniti pozornost, ignorira spoštovanje do drugih in strahospoštovanje do kulture.V poslovnih dejavnostih bi morali temeljiti na integriteti in spoštovanju in nadaljevati poslovne interese z legitimnimi sredstvi, namesto da bi kršili pravice in interese drugih za pridobivanje pozornosti.
Na srečo je ta incident Lele Tea pravočasno opravičil in popravljal.Vendar je incident slišal tudi alarm.Komercialno trženje ne bi smelo poteptati dostojanstva zgodovinskih in kulturnih zvezdnikov, ampak bi moralo postati pomemben način za podedovanje in spodbujanje kulture.Veselimo se, da bo čaj Lele globoko razmišljal o incidentu, okrepil notranje upravljanje in zagotovil, da se podobni incidenti ne bodo več pojavili.
Hkrati moramo tudi pozvati vse, naj bodo pozorni na zaščito in dedovanje kulturne dediščine.Literarna dediščina gospoda Lu Xuna je dragoceno bogastvo kitajskega naroda.S krepitvijo javnosti in popularizacije kulturne dediščine lahko več ljudi razume in razume to dragoceno kulturno dediščino in skupaj prispeva k dedovanju in nadaljevanju odlične tradicionalne kitajske kulture.
Poročilo/povratne informacije

By ksyida